Τεχνολογία Κατασκευής και Χαρακτηριστικά Εναλλάκτη Θερμότητας Συγκολλημένης Πλάκας

- 2021-11-15-

Τεχνολογία κατασκευής και χαρακτηριστικά τουεναλλάκτης θερμότητας από συγκολλημένη πλάκα
Ο εναλλάκτης θερμότητας με συγκολλημένη πλάκα μπορεί να μειώσει την απόφραξη σε μεγάλο βαθμό και να παρατείνει το χρόνο λειτουργίας της διαδικασίας σε μεγάλο βαθμό. Είναι ο σχεδιασμός μεγάλων κενών, σχεδίων πλακών και λείων θυρίδων μεταξύ των πλακών για εύκολη ροή ινών και σωματιδίων. Ανακτά περισσότερη θερμότητα και μειώνει το ενεργειακό σας κόστος. Είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας με υψηλότερη αναλογία ανάκτησης θερμότητας.
Λόγω της αντίστροφης ροής του, τοεναλλάκτης θερμότητας από συγκολλημένη πλάκαμπορεί να θερμάνει την ψυχρή ροή σε θερμοκρασία κοντά στην εισερχόμενη ροή θερμότητας, ανακτώντας έτσι ενέργεια σε μεγαλύτερο βαθμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί θερμική ενέργεια που προηγουμένως θεωρούνταν άχρηστη. Με αυτόν τον τρόπο, η κατανάλωση ατμού μπορεί να μειωθεί και ο πλεονάζων ατμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή ενέργειας. Η υψηλότερη ανάκτηση θερμότητας, ο χρόνος λειτουργίας του, απαιτεί λιγότερο χώρο και το κενό υψηλής θερμικής απόδοσης το καθιστά συμπαγές. Σε σύγκριση με τον εναλλάκτη θερμότητας με κέλυφος και σωλήνα, ο εναλλάκτης θερμότητας με συγκολλημένη πλάκα καταλαμβάνει μόνο το 20% της επιφάνειας του δαπέδου και το βάρος είναι περίπου 80% ελαφρύτερο όταν γεμίζεται το μέσο επεξεργασίας. Η ευρυζωνικότητα αυξάνει το χρόνο λειτουργίας, τα μεγαλύτερα διαστήματα σέρβις και μειώνει την εμφάνιση αστοχιών απόφραξης αγωγών. Για την εφαρμογή ινωδών μέσων, η τακτική ανάστροφη έκπλυση μπορεί να επιτρέψει στον πλακοειδή εναλλάκτη θερμότητας να χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερο διάστημα.
Για τον καθαρισμό της βρωμιάς στο εσωτερικό του εναλλάκτη θερμότητας, ο εξοπλισμός CIP χρησιμοποιείται συνήθως για τακτικό καθαρισμό και το καθαριστικό ξεπλένεται μέσω της μονάδας όταν ο εξοπλισμός είναι απενεργοποιημένος. Ο μικρός όγκος συγκράτησης του μεγάλου κενού ζώνης μειώνει την κατανάλωση χημικών και νερού και μειώνει τον χρόνο καθαρισμού. οεναλλάκτης θερμότητας από συγκολλημένη πλάκαανακτά τη θερμότητα από τα δύο ρεύματα διεργασίας και τη χρησιμοποιεί για να προθερμάνει τον ανάμεικτο χυμό. Μετά τον μετασχηματισμό, η κατανάλωση ατμού έχει μειωθεί κατά 40-50%, και ο πλεονάζων ατμός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή ενέργειας.
εναλλάκτης θερμότητας από συγκολλημένη πλάκα