Πλεονεκτήματα του εναλλάκτη θερμότητας πλακών

- 2021-11-15-

Πλεονεκτήματα τουπλάκα εναλλάκτη θερμότητας
1. Υψηλή απόδοση ανταλλαγής θερμότητας. Ο συντελεστής μεταφοράς θερμότητας του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας είναι 3 έως 5 φορές μεγαλύτερος από αυτόν του εναλλάκτη θερμότητας κελύφους και σωλήνα.
2. Κατάλληλο για συνθήκες ανταλλαγής θερμότητας μικρής διαφοράς θερμοκρασίας. οπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςυιοθετεί την αυλάκωση ψαροκόκαλου, η οποία έχει καλό αποτέλεσμα ανταλλαγής θερμότητας και υιοθετεί μια πλήρη διαδικασία ρύθμισης αντίθετου ρεύματος. Ενσωματώνει πλήρως τα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας και χαμηλής κατανάλωσης τουπλάκα εναλλάκτη θερμότητας.
3. Μικρό αποτύπωμα. Η δομή του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας είναι συμπαγής και ο χώρος δαπέδου είναι περίπου το 1/5 έως το 1/10 αυτού του εναλλάκτη θερμότητας με κέλυφος και σωλήνα.
4. Ελαφρύ, το βάρος τουπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςείναι μόνο περίπου το ένα πέμπτο του εναλλάκτη θερμότητας κελύφους και σωλήνα.
5. Χαμηλό κόστος. Λόγω της ίδιας εργασίας ανταλλαγής θερμότητας, η περιοχή ανταλλαγής θερμότητας τουπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςείναι πολύ μικρότερο από αυτό του εναλλάκτη θερμότητας κελύφους και σωλήνα. Εάν χρησιμοποιείται ο ίδιος ανοξείδωτος χάλυβας ως υλικό, το συνολικό κόστος τουπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςείναι υψηλότερο από αυτό του εναλλάκτη θερμότητας κελύφους και σωλήνα. Χαμηλός.
6. Δεν είναι εύκολο να κλιμακωθεί. Το ρευστό τρέχει σε τυρβώδη κατάσταση στοπλάκα εναλλάκτη θερμότητας, το οποίο έχει καθαριστικό αποτέλεσμα στην επιφάνεια της πλάκας.
7. Μια ποικιλία μέσων ανταλλαγής θερμότητας.Πλακωτοί εναλλάκτες θερμότηταςμπορούν να ανταλλάξουν θερμότητα με τρία ή περισσότερα μέσα μέσω του ενδιάμεσου διαχωριστικού και χρησιμοποιούνται ευρέως στην τεχνολογία επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων.
8. Εύκολο στη συντήρηση και στον καθαρισμό. Αφού αφαιρέσετε τα μπουλόνια σύσφιξης τουπλάκα εναλλάκτη θερμότητας, η δέσμη της πλάκας μπορεί να χαλαρώσει και οι πλάκες μπορούν να αφαιρεθούν για μηχανικό καθαρισμό ή χημικό καθαρισμό. Και τα ανταλλακτικά είναι φθηνά, και όταν ο εναλλάκτης θερμότητας κελύφους και σωλήνα αποτύχει, είναι δύσκολο να βρεθεί και η συντήρηση είναι δύσκολη. Βασικά, είναι σκραπ και πρέπει να αντικατασταθεί με νέο εξοπλισμό και το κόστος λειτουργίας είναι εξαιρετικά υψηλό.
πλάκα εναλλάκτη θερμότητας