Τρόποι για τη μείωση της αντίστασης των εναλλάκτη θερμότητας

- 2021-11-15-

Τρόποι μείωσης της αντίστασης τουεναλλάκτες θερμότητας
1. Η χρήση της πλάκας θερμικής ανάμειξης: η χρήση της πλάκας θερμικής ανάμειξης μπορεί να μειώσει την περιοχή της πλάκας από τον συμμετρικό εναλλάκτη θερμότητας μίας διαδικασίας.
2. Υιοθετήστε ασύμμετρο εναλλάκτη θερμότητας πλάκας: σχηματίστε έναν πλακοειδή εναλλάκτη θερμότητας με ίσες επιφάνειες διατομής του ψυχρού και του θερμού δρομέα.
3. Υιοθετήστε συνδυασμό πολλαπλών διεργασιών: μπορεί να υιοθετηθεί η διάταξη συνδυασμού πολλαπλών διεργασιών, όταν η ροή του ψυχρού και θερμικού μέσου είναι μεγάλη.
4. Ρυθμίστε έναν σωλήνα παράκαμψης για τον εναλλάκτη θερμότητας: ένας σωλήνας παράκαμψης μπορεί να εγκατασταθεί μεταξύ της εισόδου και της εξόδου του εναλλάκτη θερμότητας στην πλευρά της μεγάλης ροής, όταν η ροή του ψυχρού και θερμικού μέσου είναι σχετικά μεγάλη.
5. Η επιλογή της μορφής του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας: η αντίσταση δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 100 kPa.
Προφυλάξεις για τον καθαρισμό του εναλλάκτη θερμότητας:
1. Το καθαριστικό εγχέεται από το κάτω μέρος του εναλλάκτη θερμότητας και το νερό που πρέπει να καθαριστεί σε ένα τοίχωμα του πλακιδίου εναλλάκτη θερμότητας αποβάλλεται.
2. Τοποθετήστε μια σφαιρική βαλβίδα μεταξύ της βαλβίδας απομόνωσης και του εναλλάκτη θερμότητας. Τόσο η είσοδος νερού όσο και η θύρα επιστροφής νερού έχουν εγκατασταθεί. συνδέστε την αντλία και τον σωλήνα.
3. Ρίξτε έξω από την κορυφή. ξεκινήστε να εγχύετε τον απαιτούμενο καθαριστικό παράγοντα στον εναλλάκτη θερμότητας, μετά από όλη την έγχυση, πλύνετε κυκλικά.
4. Εάν όλο το καθαριστικό εγχυθεί στην αρχή, μπορεί ή μπορεί να προκαλέσει υπερχείλιση του καθαριστικού.
5. Για να ελέγχετε την αποτελεσματικότητα του καθαριστικού τακτικά κατά τη διάρκεια του κύκλου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί χαρτί δοκιμής PH.
Προφυλάξεις για τον καθαρισμό του εναλλάκτη θερμότητας
1. Αφαιρέστε τα υπολείμματα από τους αεραγωγούς για να εξασφαλίσετε κανονικό αερισμό. Παρατηρήστε εάν η εξωτερική σχάρα είναι χαλαρή, καθαρίστε τη γρίλια εξαερισμού εξωτερικού χώρου για ξένα αντικείμενα και κρατήστε τα ανοίγματα εξαερισμού ανεμπόδιστα.
2. Καθαρισμός επιφανειών εσωτερικού και εξωτερικού χώρουεναλλάκτες θερμότηταςβελτιώνει την απόδοση των εναλλάκτη θερμότητας. Όταν καθαρίζετε τον εσωτερικό εναλλάκτη θερμότητας, θα πρέπει να αφαιρείτε προσεκτικά το πάνελ, να το σκουπίζετε με ένα μαλακό πανί και να χρησιμοποιείτε μια μικρή βούρτσα για να τρίψετε απαλά τον εσωτερικό εναλλάκτη θερμότητας, ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός της απομάκρυνσης της σκόνης και των επιβλαβών συσσωρεύσεων που μπορούν να γεννήσουν μικρόβια. , αλλά προσέξτε Δεδομένου ότι η ψύκτρα είναι ένα λεπτό υλικό αλουμινίου, παραμορφώνεται εύκολα αφού καταπονηθεί, γι' αυτό προσέξτε να τη βουρτσίζετε.
3. Καθαρίστε τη σκόνη στο φίλτρο. Κατά τον καθαρισμό του φίλτρου, πρώτα διακόψτε την παροχή ρεύματος και μετά ανοίξτε τη σχάρα εισαγωγής αέρα. αφαιρέστε το φίλτρο, καθαρίστε το φίλτρο με νερό ή ηλεκτρική σκούπα, η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 40 βαθμούς, καθαρίστε με ένα ζεστό υγρό πανί ή ουδέτερο απορρυπαντικό και, στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα στεγνό πανί. Ταυτόχρονα, η οθόνη του φίλτρου δεν μπορεί καθαρίζονται με εντομοκτόνα ή άλλα χημικά απορρυπαντικά.
4. Καθαρίστε τη βρωμιά και τη συσσώρευση στο τμήμα αποστράγγισης. Το τμήμα αποστράγγισης του εναλλάκτη θερμότητας εναποτίθεται εύκολα ακαθαρσίες και πρέπει να απολυμαίνεται επιμελώς τακτικά για να εξασφαλίζεται ανεμπόδιστη αποστράγγιση και να αποτραπεί η ανάπτυξη βακτηρίων.
εναλλάκτες θερμότητας