Συντήρηση εναλλάκτη θερμότητας πλακών

- 2021-11-15-

Συντήρηση τουπλάκα εναλλάκτη θερμότητας
Ο πλακοειδής εναλλάκτης θερμότητας είναι ένα σημαντικό μέρος της τεχνολογίας ανταλλαγής θερμότητας στον εξοπλισμό της βιομηχανίας επεξεργασίας. Το ελαστικό παρέμβυσμα που σφραγίζει μεταξύ των διαφόρων πτερυγίων πλάκας είναι ένα ευάλωτο μέρος και είναι επίσης ένα τμήμα που είναι επιρρεπές στη γήρανση υπό φυσικές συνθήκες. Η διάρκεια ζωής του έχει σημαντική επίδραση στη διάρκεια ζωής τουπλάκα εναλλάκτη θερμότητας. Εάν αυτές οι στεγανοποιήσεις έχουν σκληρυνθεί θερμικά και χάσουν την αρχική τους ελαστικότητα, ο εναλλάκτης θερμότητας ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά.
Οι ακόλουθοι παράγοντες επηρεάζουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής της ελαστικής φλάντζας: η μέθοδος λειτουργίας του εναλλάκτη θερμότητας (συνεχής ή ασυνεχής), η διαβρωτική ικανότητα του μέσου απαγωγής θερμότητας και του καθαριστικού που χρησιμοποιείται, η μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας, η μέγιστη λειτουργία πίεση και η μεγάλη πίεση και η μη ισορροπημένη πίεση κάνουν την πίεση της ελαστικής φλάντζας μεγαλύτερη και φυσικά θα γεράσει.
Η αποσκλήρυνση της ελαστικής φλάντζας σχετίζεται με την πίεση και τη θερμοκρασία. Όταν η φλάντζα χάσει την ελαστικότητά της, ο εναλλάκτης θερμότητας θα διαρρεύσει. Σε ορισμένα προϊόντα, για την επίλυση του φαινομένου στραγγαλισμού που προκαλείται από τη γήρανση της φλάντζας στεγανοποίησης, επιτρέπεται η προσαρμογή της απόδοσης στεγανοποίησης του εναλλάκτη θερμότητας, δηλαδή η σύσφιξη των μπουλονιών του συνδυασμένουπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςκαι πάλι για να ρυθμίσετε το ελαστικό παρέμβυσμα στεγανοποίησης μεταξύ κάθε εναλλάκτη θερμότητας Η δύναμη πίεσης μπορεί να λύσει το πρόβλημα της στάλαξης. Γενικά, η μέγιστη και η ελάχιστη επιτρεπόμενη τάση δίνονται στην πινακίδα τύπου του εναλλάκτη θερμότητας με αυτή τη λειτουργία. Για νέα πτερύγια εναλλάκτη θερμότητας, θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μικρότερη επιτρεπόμενη τάση για σύνδεση και στερέωση. Ανάλογα με τον αριθμό των πλακών εναλλάκτη θερμότητας σε κάθε ομάδα, η δύναμη σύσφιξης του εναλλάκτη θερμότητας μπορεί να ρυθμιστεί μία ή περισσότερες φορές. Κάθε φορά που σφίγγεται το παξιμάδι, το παξιμάδι μπορεί να βιδωθεί στα 3 mm και να προσέχετε πάντα την πίεση της πλάκας ρύθμισης κατά τη διαδικασία σύσφιξης και, επιτρέπεται μόνο η ρύθμιση της δύναμης σύσφιξης του εναλλάκτη θερμότητας χωρίς πίεση εργασίας στο θερμοκρασία δωματίου για να αποφευχθεί η στάλαξη.
πλάκα εναλλάκτη θερμότητας