Ο ρόλος του λιπαντικού λαδιού στον εναλλάκτη θερμότητας πλακών

- 2021-11-15-

Ο ρόλος του λιπαντικού λαδιού σεΕναλλάκτες θερμότητας πλακών
Πλακωτοί εναλλάκτες θερμότηταςχρησιμοποιούνται ευρέως στη ζωή μας. Κατά τη διαδικασία της κανονικής χρήσης, ο εξοπλισμός μπορεί να λειτουργήσει ξαφνικά. Στην πραγματικότητα, ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για αυτήν την κατάσταση είναι ότι μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη λιπαντικού.
1. Λειτουργία καθαρισμού: η εκκένωση ακαθαρσιών στον πλακοειδή εναλλάκτη θερμότητας πραγματοποιείται κυρίως από την κυκλοφορία του λιπαντικού λαδιού και στη συνέχεια φιλτράρεται από το φίλτρο.
2. Επίδραση κατά της σκουριάς: αποτρέψτε τη διάβρωση που προκαλείται από αέρα, σταγονίδια νερού, υδρατμούς, διαβρωτικά αέρια και υγρά, σκόνη και οξείδια.
3. Μειώστε την τριβή: η προσθήκη λιπαντικού στην επιφάνεια τριβής του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας μπορεί να μειώσει τον συντελεστή τριβής, μειώνοντας έτσι την αντίσταση τριβής και εξοικονομώντας ενέργεια.
4. Μειώστε τη φθορά: Η προσθήκη λιπαντικού στον εναλλάκτη θερμότητας της πλάκας μπορεί να μειώσει τη φθορά που προκαλείται από τη φθορά του λειαντικού, την κόπωση της επιφάνειας, τη φθορά της κόλλας και ούτω καθεξής.
5. Μετάδοση ισχύος: Στις περισσότερες περιπτώσεις, η προσθήκη λιπαντικού στον εναλλάκτη θερμότητας πλάκας έχει τη λειτουργία της μετάδοσης ισχύος.
Πλακωτοί εναλλάκτες θερμότητας