Ψύξη Γνώση εναλλάκτη θερμότητας πλακών
- 2021-11-15-
Ψύξη γνώση τουπλάκα εναλλάκτη θερμότητας
Κατά τη λειτουργία του πλακοειδούς εναλλάκτη θερμότητας, πρέπει να δίνεται προσοχή στη θερμοκρασία του και στη θερμοκρασία τουπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςχρειάζεται επίσης ιδιαίτερη προσοχή. Εξάλλου, ο ανεπαρκής έλεγχος θερμοκρασίας του εξοπλισμού θα επηρεάσει σοβαρά το αποτέλεσμα χρήσης του και ακόμη και τη διάρκεια ζωής του.
1. Ένα λεπτό ορθογώνιο κανάλι σχηματίζεται ανάμεσα στις διάφορες πλάκες τουπλάκα εναλλάκτη θερμότητας, και η θερμότητα ανταλλάσσεται μέσω αυτών των πλακών. Είναι κυματοειδές πιέζοντας μια λεπτή μεταλλική πλάκα και σχηματίζοντας ταυτόχρονα ένα στενό κανάλι ροής. Το κρύο υγρό και το ζεστό ρευστό ρέουν και στις δύο πλευρές της πλάκας και ανταλλάσσουν θερμότητα μέσω της μεταλλικής πλάκας.
2. Οι τέσσερις γωνίες της πλάκας είναι εφοδιασμένες με οπές καναλιού ροής για να σχηματίσουν έναν σωλήνα διανομής ρευστού και έναν σωλήνα σύγκλισης. Τα δύο άκρα ολόκληρης της συσκευής σφραγίζονται ερμητικά με κινητά ακραία καπάκια και σταθερά ακραία καπάκια και το διάκενο μεταξύ των πλακών είναι 26 mm. Το κύριο πλεονέκτημα τουπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςείναι ότι όταν το ρευστό ρέει πάνω από την κυματοειδή επιφάνεια, η κατεύθυνση ροής θα αλλάζει από καιρό σε καιρό, γεγονός που σπάει τη στάσιμη ροή και δημιουργεί τεχνητό στροβιλισμό, έτσι ώστε το μέσο να μπορεί να επιτύχει στροβιλισμό με χαμηλότερο ρυθμό ροής.
3. Ο συντελεστής μεταφοράς θερμότητας είναι μεγάλος, η δομή είναι συμπαγής και η περιοχή μεταφοράς θερμότητας ανά μονάδα όγκου είναι μεγάλη. Είναι βολικό να αποσυναρμολογήσετε, να καθαρίσετε, να επισκευάσετε, να αυξήσετε ή να μειώσετε την πλάκα για να ρυθμίσετε την περιοχή μεταφοράς θερμότητας και η ευελιξία λειτουργίας είναι μεγάλη. Ωστόσο, το κανάλι μέσης ροής είναι στενό και μπλοκάρεται εύκολα. Η θερμότητα που διαχέεται από τη θερμή φάση τουπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςμεταφέρεται στην ψυχρή φάση μέσω του κυματοειδούς μεταλλικού φύλλου, έτσι ώστε η ψυχρή φάση να απορροφά τη θερμότητα και να χρησιμοποιεί ενέργεια.
4. Η θερμοκρασία βρασμού είναι χαμηλή και η ψύξη υπό κενό βασίζεται στην αρχή της σχέσης μεταξύ της θερμοκρασίας βρασμού και της πίεσης του διαλύματος σε ένα κλειστό δοχείο και η πίεση είναι χαμηλότερη. Υπό συνθήκες κενού, η θερμοκρασία βρασμού είναι χαμηλότερη από την κανονική πίεση. Όσο υψηλότερο είναι το κενό, τόσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία βρασμού.
5. Αφού το υγρό αργιλικού νατρίου υψηλής θερμοκρασίας εισέλθει στο δοχείο κενού, καθώς η δική του θερμοκρασία είναι υψηλότερη από τη θερμοκρασία βρασμού υπό συνθήκες κενού, το υγρό εξατμίζεται αυτοεξατμιζόμενο και επιτυγχάνει τον σκοπό της ψύξης ταυτόχρονα. Το εξατμιζόμενο αέριο συμπυκνώνεται από το κυκλοφορούν νερό ψύξης και στη συνέχεια κυκλοφορεί μαζί με το κυκλοφορούν νερό ψύξης, το υγρό συμπυκνώνεται και ψύχεται. Στη διαδικασία ψύξης υπό κενό, η θερμότητα αυτοεξάτμισης αφαιρείται από το κυκλοφορούν νερό ψύξης και απελευθερώνεται στον αέρα στον πύργο νερού που κυκλοφορεί. Το άλλο μέρος εκκενώνεται στον αέρα μαζί με τη χειροκίνητη αντλία ξηρού λαδιού. Η θερμότητα από την αυτοεξάτμιση του υγρού δεν επαναχρησιμοποιείται.
6. Στον εναλλάκτη θερμότητας κελύφους και σωλήνα, τα δύο ρευστά ρέουν στην πλευρά του σωλήνα και στην πλευρά του κελύφους αντίστοιχα, γενικά διασταυρούμενη ροή και ο λογαριθμικός μέσος συντελεστής διόρθωσης διαφοράς θερμοκρασίας είναι μικρός, ενώ οπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςείναι ως επί το πλείστον συντρέχον ή αντίθετο ρεύμα.