Μέθοδος καθαρισμού του εναλλάκτη θερμότητας πλακών

- 2021-11-15-

Μέθοδος καθαρισμού τουπλάκα εναλλάκτη θερμότητας
1. Πίκρωση: Χρησιμοποιήστε υγρό τουρσί και ακαθαρσίες όπως άλατα για να αντιδράσετε, κάτι που είναι βολικό για την επόμενη διαδικασία.
2. Αλκαλικό πλύσιμο: Η εφαρμογή αλκαλικού πλυσίματος για την αφαίρεση οργανικών ενώσεων και λεκέδων λαδιού και για να απαλύνει τη βρωμιά διευκολύνει την αφαίρεσή του. Ο χρόνος είναι μεταξύ 10-24 ωρών και η θερμοκρασία είναι συνήθως 85 βαθμοί Κελσίου. Ταυτόχρονα αφαιρούνται τοπικές ακαθαρσίες από την επιφάνεια.
3. Εξουδετέρωση και παθητικοποίηση. Ο παράγοντας παθητικοποίησης χρησιμοποιείται για να σχηματίσει ένα φιλμ παθητικοποίησης στην επιφάνεια του μετάλλου.
4. Για το ξέπλυμα, το υγρό έκπλυσης συνδυάζεται με τα ιόντα σιδήρου που παραμένουν στο σύστημα για να μειωθεί η περιεκτικότητα σε [Fe2+/Fe3+], προκειμένου να προετοιμαστεί για παθητικοποίηση, ώστε να αποτραπεί η επιστροφή σκουριάς του μετάλλου του εξοπλισμού.
x
6. Ξεπλύνετε με νερό μετά το τουρσί: Για να αφαιρέσετε το υπολειμματικό οξύ και τα στερεά σωματίδια που πέφτουν, αφαιρέστε ταυτόχρονα τη δευτερεύουσα σκουριά που εμφανίζεται κατά το ξέβγαλμα με νερό.
7. Έκπλυση νερού και δοκιμή πίεσης συστήματος: Η έκπλυση νερού και η δοκιμή πίεσης χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση τέφρας, λάσπης, οξειδίων μετάλλων και χαλαρής βρωμιάς στο σύστημα και ο ρυθμός ροής είναι μικρότερος από 0,3 μέτρα.
πλάκα εναλλάκτη θερμότητας