Προφυλάξεις για τον καθαρισμό του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας

- 2021-11-15-

Προφυλάξεις για τον καθαρισμό τουπλάκα εναλλάκτη θερμότητας
Οι κύριες μέθοδοι καθαρισμού των πλακών εναλλάκτη θερμότητας είναι: χειροκίνητος καθαρισμός και επιτόπιος καθαρισμός. Το σύστημα επιτόπιου καθαρισμού είναι η μέθοδος καθαρισμού που χρησιμοποιούμε περισσότερο, επειδή το σύστημα επιτόπιου καθαρισμού μπορεί να αντλήσει νερό (ή διάλυμα καθαρισμού) στη συσκευή χωρίς να αποσυναρμολογήσει τον εναλλάκτη θερμότητας. .
Όταν καθαρίζετε τον εναλλάκτη θερμότητας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.
(1) Αδειάστε το υγρό στις θύρες του σωλήνα εισόδου και εξόδου και στις δύο πλευρές τουπλάκα εναλλάκτη θερμότητας. Εάν δεν μπορεί να εξαντληθεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί νερό για να ξεπλυθεί βίαια το υγρό της διεργασίας.
(2) Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό περίπου 43°C για να ξεπλύνετε και από τις δύο πλευρές του εναλλάκτη θερμότητας έως ότου το νερό που ρέει προς τα έξω γίνει διαυγές και δεν περιλαμβάνει το υγρό διεργασίας.
(3) Αδειάστε το νερό έκπλυσης από τοπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςκαι συνδέστε το στην επιτόπια αντλία καθαρισμού.
(4) Για να καθαρίσετε, είναι απαραίτητο να κάνετε το επί τόπου διάλυμα καθαρισμού να ρέει από το κάτω μέρος προς το πάνω μέρος της πλάκας και να αφήσετε την επιφάνεια της πλάκας να βραχεί με το διάλυμα καθαρισμού. Όταν καθαρίζετε τον εναλλάκτη θερμότητας πολλαπλών διεργασιών, υγράνετε την επιφάνεια της πλάκας πολλαπλών διεργασιών.
(5) Το σχέδιο καθαρισμού είναι: ισόπεδο με τον ρυθμό ροής του επιτόπιου καθαριστικού διαλύματος ή καθαρισμός με τον ρυθμό ροής που επιτρέπεται από τη διάμετρο του ακροφυσίου επιτόπιου καθαρισμού. Εάν μπορείτε να εκτελέσετε επιτόπιες εργασίες καθαρισμού σύμφωνα με ένα τακτικό σχέδιο καθαρισμού πριν από τη μόλυνση, το αποτέλεσμα καθαρισμού θα είναι καλό.
(6) Μετά τον καθαρισμό με διάλυμα καθαρισμού σημείων, ξεπλύνετε με καθαρό νερό.
πλάκα εναλλάκτη θερμότητας