Η διαφορά μεταξύ του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας και του εναλλάκτη θερμότητας κελύφους και σωλήνα

- 2021-11-15-

Η διαφορά μεταξύπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςκαι εναλλάκτη θερμότητας κελύφους και σωλήνα
Ο πλακοειδής εναλλάκτης θερμότητας έχει καλό αποτέλεσμα ανταλλαγής θερμότητας και οι πλάκες μπορούν να αφαιρεθούν για εύκολο καθάρισμα. Για τους εναλλάκτες θερμότητας κελύφους και σωλήνων, οι σωλήνες ανταλλαγής θερμότητας δεν μπορούν να χωριστούν, κάτι που θα προκαλέσει κάποια ταλαιπωρία στον καθαρισμό.Πλακωτοί εναλλάκτες θερμότηταςέχουν περιορισμούς όσον αφορά τις συνθήκες μεταφοράς θερμότητας. Είναι κατάλληλα μόνο για μεταφορά θερμότητας εντός 150 βαθμών Κελσίου, ενώ οι εναλλάκτες θερμότητας με κέλυφος και σωλήνας δεν έχουν περιορισμούς στη θερμοκρασία σε συνθήκες μεταφοράς θερμότητας. , Ανεξάρτητα από τον βαθμό θερμότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλάκτης θερμότητας κελύφους και σωλήνα. Από την άποψη της τιμής, τοπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςέχει χαμηλότερο κόστος από τον εναλλάκτη θερμότητας κελύφους και σωλήνα.
1. Υψηλός συντελεστής μεταφοράς θερμότητας: Επειδή διαφορετικές κυματοειδείς πλάκες γυρίζονται ανάποδα για να σχηματίσουν ένα περίπλοκο κανάλι ροής, το ρευστό ρέει σε μια περιστρεφόμενη τρισδιάστατη ροή στο κανάλι ροής μεταξύ των κυματοειδών πλακών, η οποία μπορεί να είναι σε χαμηλό αριθμό Reynolds ( γενικά Re=50~200) Παράγεται τυρβώδης ροή, επομένως ο συντελεστής μεταφοράς θερμότητας είναι υψηλός, ο οποίος γενικά θεωρείται ότι είναι 3 έως 5 φορές μεγαλύτερος από αυτόν του τύπου κελύφους και σωλήνα.
2. Η λογαριθμική μέση διαφορά θερμοκρασίας είναι μεγάλη: η διαφορά τελικής θερμοκρασίας είναι μικρή. Στον εναλλάκτη θερμότητας κελύφους και σωλήνα, τα δύο ρευστά ρέουν στην πλευρά του σωλήνα και στην πλευρά του κελύφους αντίστοιχα, και η ροή είναι γενικά εγκάρσια ροή. Ο λογαριθμικός μέσος συντελεστής διόρθωσης διαφοράς θερμοκρασίας είναι μικρός, ενώ οι εναλλάκτες θερμότητας τύπου πλάκας Οι εναλλάκτες θερμότητας είναι ως επί το πλείστον ροής ομορεύματος ή αντίθετου ρεύματος και ο συντελεστής διόρθωσης είναι συνήθως περίπου 0,95. Επιπλέον, η ροή κρύου και ζεστού ρευστού στον εναλλάκτη θερμότητας πλάκας είναι παράλληλη με την επιφάνεια ανταλλαγής θερμότητας χωρίς ροή παράκαμψης, επομένως η ανταλλαγή θερμότητας πλάκας Η διαφορά θερμοκρασίας στο άκρο του εναλλάκτη θερμότητας είναι μικρή και η μεταφορά θερμότητας στο νερό μπορεί να είναι χαμηλότερο από 1℃, ενώ ο εναλλάκτης θερμότητας κελύφους και σωλήνα είναι γενικά 5℃.
3. Μικρό αποτύπωμα και συμπαγής δομή: Η περιοχή ανταλλαγής θερμότητας ανά μονάδα όγκου είναι 2 έως 5 φορές μεγαλύτερη από αυτή του τύπου κελύφους και σωλήνα. Σε αντίθεση με τον τύπο κελύφους και σωλήνα, δεν χρειάζεται να κρατήσετε θέση για τη συντήρηση της δέσμης σωλήνων, έτσι ώστε να μπορεί να επιτευχθεί η ίδια ανταλλαγή θερμότητας. Η περιοχή τουπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςείναι περίπου 1/5~1/8 εκείνου του εναλλάκτη θερμότητας κελύφους και σωλήνα.
4. Είναι εύκολο να αλλάξετε την περιοχή ανταλλαγής θερμότητας ή τον συνδυασμό διεργασιών: ο εναλλάκτης θερμότητας πλάκας μπορεί να επιτύχει τον σκοπό της αύξησης ή μείωσης της περιοχής ανταλλαγής θερμότητας προσθέτοντας ή μειώνοντας μερικές πλάκες. Η αλλαγή της διάταξης της πλάκας ή η αντικατάσταση πολλών πλακών μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος Ο απαιτούμενος συνδυασμός διεργασιών προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες ανταλλαγής θερμότητας και η περιοχή μεταφοράς θερμότητας του εναλλάκτη θερμότητας κελύφους και σωλήνα είναι σχεδόν αδύνατο να αυξηθεί.
5. Ελαφρύ βάρος: Το πάχος της πλάκας τουπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςείναι μόνο 0,4~0,8mm, ενώ το πάχος του σωλήνα ανταλλαγής θερμότητας του εναλλάκτη θερμότητας κελύφους και σωλήνα είναι 2,0~2,5mm. Το κέλυφος του κελύφους και του σωλήνα είναι καλύτερο από τοπλάκα εναλλάκτη θερμότητας. Το πλαίσιο είναι πολύ πιο βαρύ, γενικά μόνο περίπου το 1/5 του βάρους του κελύφους και του σωλήνα.
6. Χαμηλή τιμή: Χρησιμοποιώντας το ίδιο υλικό, κάτω από την ίδια περιοχή ανταλλαγής θερμότητας, η τιμή του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας είναι περίπου 40%~60% χαμηλότερη από αυτή του τύπου κελύφους και σωλήνα.
7. Βολική παραγωγή: Η πλάκα μεταφοράς θερμότητας τουπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςεπεξεργάζεται με σφράγιση, η οποία έχει υψηλό βαθμό τυποποίησης και μπορεί να παραχθεί μαζικά. Ο εναλλάκτης θερμότητας κελύφους και σωλήνα κατασκευάζεται γενικά στο χέρι.
xπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςμπορεί να χαλαρώσει τη δέσμη της πλάκας και να αφαιρέσει τις πλάκες για μηχανικό καθαρισμό, εφόσον έχουν χαλαρώσει τα μπουλόνια συμπίεσης. Αυτό είναι πολύ βολικό για τη διαδικασία ανταλλαγής θερμότητας που απαιτεί συχνό καθαρισμό του εξοπλισμού.
9. Μικρή απώλεια θερμότητας: μόνο η πλάκα του κελύφους της πλάκας μεταφοράς θερμότητας εκτίθεται στην ατμόσφαιρα, επομένως η απώλεια απαγωγής θερμότητας μπορεί να παραμεληθεί και δεν απαιτούνται μέτρα διατήρησης της θερμότητας. Ο εναλλάκτης θερμότητας κελύφους και σωλήνα έχει μεγάλη απώλεια θερμότητας και απαιτεί θερμομονωτικό στρώμα.
10. Η μικρότερη χωρητικότητα είναι 10%-20% του εναλλάκτη θερμότητας κελύφους και σωλήνα.
11. Η απώλεια πίεσης ανά μονάδα μήκους είναι μεγάλη. Επειδή το κενό μεταξύ των επιφανειών μεταφοράς θερμότητας είναι μικρό και η επιφάνεια μεταφοράς θερμότητας έχει ανομοιομορφία, η απώλεια πίεσης είναι μεγαλύτερη από αυτή του παραδοσιακού λείου σωλήνα.
x
13. Η πίεση εργασίας δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλή και η μέση θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλή. Μπορεί να διαρρεύσει. οπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςσφραγίζεται με παρεμβύσματα. Η πίεση λειτουργίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2,5 MPa. Η θερμοκρασία του μέσου πρέπει να είναι κάτω από 250º, διαφορετικά μπορεί να διαρρεύσει.
14. Εύκολο να μπλοκάρει. Επειδή η δίοδος μεταξύ των πλακών είναι πολύ στενή, γενικά μόνο 2~5 mm, όταν το μέσο ανταλλαγής θερμότητας περιέχει μεγαλύτερα σωματίδια ή ινώδεις ουσίες, είναι εύκολο να μπλοκάρει τη δίοδο μεταξύ των πλακών.
πλάκα εναλλάκτη θερμότητας