Διαδικασίες για την επισκευή του εναλλάκτη θερμότητας πλακών

- 2021-11-15-

Διαδικασίες για γενική επισκευήπλάκα εναλλάκτη θερμότητας
1. Καθαρισμός πιάτων:
(1) Μια καθαρή και χωρίς οξείδια επιφάνεια της πλάκας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της στεγανότητας. Όταν η θερμική απόδοση τουανταλλαγή θερμότητας πλάκαςΤο r μειώνεται σημαντικά και η πτώση πίεσης έχει αλλάξει σημαντικά, η ρύπανση είναι σοβαρή και οι πλάκες πρέπει να αποσυναρμολογηθούν και να καθαριστούν.
(2) Όταν καθαρίζετε την αυλάκωση στεγανοποίησης, ανασηκώστε τη ροδέλα με ένα κατσαβίδι, αφαιρέστε την απαλά (ή ψήστε την ελαφρά στην πίσω πλευρά, αλλά αποφύγετε τον αποχρωματισμό του μετάλλου) και μετά σκίστε την. Χρησιμοποιήστε υγρό μεθυλίου ακετόνης ή άλλους οργανικούς διαλύτες κετόνης για να καθαρίσετε τη σφραγισμένη δεξαμενή.
(3) Η καθαρισμένη σανίδα πρέπει να ξεπλυθεί πρώτα με καθαρό νερό και μετά να στεγνώσει με ένα καθαρό πανί. Δεν επιτρέπονται ξένα σωματίδια ή ίνες στην πλακέτα.
2. Αφού ελέγξετε και επιβεβαιώσετε ότι ο φόρτος εργασίας έχει καθαριστεί, ελέγξτε προσεκτικά τις πλάκες. Υπάρχουν τρεις μέθοδοι επιθεώρησης:
(1) Μέθοδος χρωματισμού: ελέγξτε με χρωστική ουσία.
(2) Μέθοδος μετάδοσης φωτός: μια πηγή φωτός τοποθετείται στη μία πλευρά της πλάκας και οι άνθρωποι ελέγχουν στην άλλη πλευρά.
(3) Μέθοδος δοκιμής πίεσης μονής όψης: Πίεση δοκιμής νερού μονής όψης στα 0,35 MPa (πίεση μετρητή), εάν υπάρχει νερό σε πολύ χαμηλή θέση στην άλλη πλευρά, ελέγξτε γρήγορα την υγρασία της πλάκας. Η μέθοδος μετάδοσης φωτός χρησιμοποιείται για επιθεώρηση, η οποία έχει τα πλεονεκτήματα της ευκολίας και του χαμηλού κόστους και είναι κατάλληλη για επιθεώρηση νέων και παλαιών πλακών.
3. Επικόλληση στεγανοποίησης: Χρησιμοποιήστε κόλλα ή ισχυρή κόλλα για να καλύψετε ομοιόμορφα ένα στρώμα στο κάτω μέρος της αυλάκωσης στεγανοποίησης και, στη συνέχεια, βάλτε τη φλάντζα στην αυλάκωση στεγανοποίησης, κολλήστε την ομοιόμορφα, πιέστε, στεγνώστε φυσικά ή θερμαίνετε στους 100°Στεγνό σε -120°C για δύο ώρες. Ελέγξτε ένα προς ένα για να δείτε αν η εφαρμογή είναι ομοιόμορφη και αφαιρέστε την περίσσεια συγκόλλησης
4. Το χαρακτηριστικό της πλάκας-ανταλλαγή θερμότητας πλάκαςΟ συνδυασμός διεργασίας r είναι: εάν το υγρό εισέλθει από την οπή στην αριστερή γωνία της πλάκας, θα βγαίνει πάντα από την οπή στην αριστερή γωνία της πλάκας και αντίστροφα. Κατά τη συναρμολόγηση, είναι απαραίτητο να διακρίνετε σωστά την πλακέτα A και την πλακέτα Β, με την πλευρά του αυτοκόλλητου φύλλου ως μπροστινό μέρος, να διακρίνετε ανάλογα με την κατεύθυνση του αυλακιού εκτροπής και να ρυθμίσετε την αυλάκωση εκτροπής σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση όπως η πλάκα Α , μετά το αυλάκι εκτροπής Ο πίνακας προς την άλλη κατεύθυνση είναι ο πίνακας Β, αλλά δεν υπάρχει κανένα σημάδι στον πίνακα.

5. Δοκιμή πίεσης νερού: Φτιάξτε τέσσερις τυφλές πλάκες ανάλογα με το μέγεθος της φλάντζας του σωλήνα, συγκολλήστε τις στην είσοδο και την έξοδο και συγκολλήστε τους σωλήνες στις πλάκες για να συνδέσετε τον συμπιεστή με τον εναλλάκτη θερμότητας. Εγκαταστήστε ένα μανόμετρο που έχει περάσει την επαλήθευση και βρίσκεται εντός της περιόδου ισχύος στην είσοδο και την έξοδο. Το εύρος του μετρητή πίεσης πρέπει να είναι διπλάσιο από την πίεση δοκιμής.

Plate Heat Exchanger