Τρόποι για την πρόληψη της ρύπανσης των εναλλάκτη θερμότητας πλακών

- 2021-09-15-

Τρόποι αποφυγής ρύπανσηςπλάκες εναλλάκτες θερμότητας
Κατά τη χρήση του πλακιδίου εναλλάκτη θερμότητας, εάν δεν προσέξετε την επεξεργασία του υγρού σε αυτόν, ορισμένα άλατα θα κρυσταλλωθούν από το νερό όταν ανέβει η θερμοκρασία και θα προσκολληθούν στην επιφάνεια του σωλήνα ανταλλαγής θερμότητας, η οποία θα προκαλούν απολέπιση.
1. Όπως η κλίμακα, όταν οι συνθήκες εργασίας του πλακιδίου εναλλάκτη θερμότητας είναι κατάλληλες για το διάλυμα να καθιζάνει κρυστάλλους, το στρώμα αλάτων που σχηματίζεται από την κρυστάλλωση του υλικού μπορεί να συσσωρευτεί στην επιφάνεια του σωλήνα ανταλλαγής θερμότητας, επομένως είναι πολύ σημαντικό να προσαρμόσει τις συνθήκες εργασίας του.
2. Η προσθήκη ενός ρυθμιστικού διαλύματος πολυφωσφορικών στο νερό ψύξης μπορεί επίσης να προκαλέσει την καθίζηση αλάτων όταν το pH του νερού είναι υψηλό.
3. Όταν το ρευστό περιέχει περισσότερες μηχανικές ακαθαρσίες και ο ρυθμός ροής του ρευστού είναι χαμηλός, ορισμένες μηχανικές ακαθαρσίες θα εναποτίθενται επίσης στον εναλλάκτη θερμότητας, σχηματίζοντας χαλαρή, πορώδη ή κολλοειδή βρωμιά, κάτι που απαιτεί να κάνουμε καλή δουλειά στην ανταλλαγή θερμότητας πλάκας Καθαρισμός από μηχανικές ακαθαρσίες στη συσκευή.
4. Η κλίμακα που σχηματίζεται στο αρχικό στάδιο είναι σχετικά μαλακή, αλλά με το σχηματισμό του στρώματος αλάτων, οι συνθήκες μεταφοράς θερμότητας επιδεινώνονται, το κρυσταλλικό νερό στην κλίμακα χάνεται σταδιακά και το στρώμα αλάτων γίνεται σκληρό και προσκολλάται σταθερά στην επιφάνεια του ο σωλήνας ανταλλαγής θερμότητας, οπότε προσέξτε Η αρχική επεξεργασία είναι μια καλή στιγμή.
πλάκες εναλλάκτες θερμότητας