Λειτουργία εξαρτημάτων εναλλάκτη θερμότητας πλακών

- 2021-09-15-

Λειτουργία τουπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςσυστατικά
Ο πλακοειδής εναλλάκτης θερμότητας είναι ένα είδος συσκευής ανταλλαγής θερμότητας που χρησιμοποιείται στον εξοπλισμό βιομηχανικής παραγωγής. Γενικά αποτελείται από πολλά κύρια εξαρτήματα, έτσι ώστε η λειτουργία του να ολοκληρώνεται επίσης μέσω της συνεργασίας αυτών των εξαρτημάτων, και τα εξαρτήματά του έχουν διαφορετικά. Οι λειτουργίες χρήσης παίζουν επίσης τη δική τους αξία χρήσης σε διαφορετικές θέσεις.
1. Σταθερή πλάκα πίεσης: μην έρθετε σε επαφή με υγρό, σφίξτε τη φλάντζα με μπουλόνια σύσφιξης για να εξασφαλίσετε τη στεγανοποίηση.
2. Στεγανοποιητικό παρέμβυσμα: αποτρέψτε τη σύνθεση ή τη διαρροή υγρού και διανείμετε το μεταξύ διαφορετικών πλακών.
3. Φλάντζα ανταλλαγής θερμότητας: για παροχή καναλιού μέσης ροής και επιφάνειας ανταλλαγής θερμότητας.
4. Λήψη και φλάντζα: παρέχετε είσοδο και έξοδο υγρού.
5. Πάνω και κάτω οδηγοί ράβδοι: αντέχουν το βάρος των πλακών και διασφαλίζουν το μέγεθος τοποθέτησης, ώστε οι πλάκες να γλιστρούν ανάμεσά τους. Οι ράβδοι οδήγησης είναι συνήθως μακρύτερες από την ομάδα της πλάκας ανταλλαγής θερμότητας για να χαλαρώσουν τα μπουλόνια σύσφιξης και να σύρουν τις πλάκες για επιθεώρηση και καθαρισμό.
6. Συσκευή κύλισης: ενεργοποιήστε την κινητή πλάκα συμπίεσης ή το ενδιάμεσο διαχωριστικό να ολισθαίνει στις άνω και κάτω ράβδους οδήγησης για συναρμολόγηση, αποσυναρμολόγηση, επιθεώρηση και συντήρηση.
7. Μπροστινή κολόνα: υποστηρίξτε το βάρος και ενσωματώστε ολόκληρο τον εναλλάκτη θερμότητας.
8. Κινητή πλάκα συμπίεσης: ταιριάζει με σταθερή πλάκα συμπίεσης, μπορεί να γλιστρήσει στη ράβδο οδηγού για να διευκολύνει τη συναρμολόγηση, την αποσυναρμολόγηση, την επιθεώρηση και τη συντήρηση.
9. Μπουλόνια σύσφιξης: συμπιέστε την ομάδα πλάκας για να εξασφαλίσετε την ακεραιότητα και τη στεγανοποίηση και αντικαταστήστε τη φλάντζα ανά πάσα στιγμή.
10. Ενδιάμεσα χωρίσματα: Τα ενδιάμεσα χωρίσματα εγκαθίστανται σε διαφορετικές θέσεις μεταξύ της σταθερής πλάκας συμπίεσης και της κινητής πλάκας συμπίεσης, έτσι ώστε μια συσκευή να μπορεί να χειρίζεται πολλά μέσα ταυτόχρονα και να εκτελεί λειτουργίες πολλαπλών σταδίων.
πλάκα εναλλάκτη θερμότητας