Λειτουργία εναλλάκτη θερμότητας πλακών

- 2021-09-15-

Πλακοειδής εναλλάκτης θερμότηταςλειτουργία
1. Κεντρική θέρμανση
Είναι κατάλληλο για σύστημα ανταλλαγής θερμότητας νερού-νερού, σύστημα ανταλλαγής θερμότητας ατμού-νερού και σύστημα παροχής ζεστού νερού οικιακής χρήσης. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ορθολογική κατανομή της θερμικής ενέργειας και στη βελτίωση του επιπέδου θερμικής διαχείρισης.
2. Σύστημα κλιματισμού
Χρησιμοποιείται ευρέως για την ανταλλαγή θερμότητας κρύου νερού στο σύστημα κλιματισμού. Μπορεί να εγκατασταθεί κοντά στον συμπυκνωτή μεταξύ του πύργου ψύξης και του συμπυκνωτή, ο οποίος μπορεί να παίξει το ρόλο του συμπυκνωτή για να αποτρέψει τη διάβρωση ή το μπλοκάρισμα του εξοπλισμού και να εξοικονομήσει το κόστος του ψυκτικού συγκροτήματος στη μεταβατική περίοδο. ώρες λειτουργίας.
3. Αναστολέας πίεσης για πολυώροφα κτίρια
Σε πολυώροφα κτίρια, τα συστήματα HVAC που χρησιμοποιούν νερό, γλυκόλη κ.λπ. ως μέσα ανταλλαγής θερμότητας έχουν συχνά εξαιρετικά υψηλή στατική πίεση. Χρησιμοποιώνταςπλάκες εναλλάκτες θερμότηταςκαθώς οι αναστολείς πίεσης μπορούν να αποσυνθέσουν υψηλότερη στατική πίεση σε πολλά μέρη έχουν μικρότερες πιέσεις, μειώνοντας έτσι τις απαιτήσεις πίεσης του συστήματος σε αντλίες, βαλβίδες, μονάδες κρύου και ζεστού νερού και άλλο εξοπλισμό, εξοικονομώντας επενδύσεις εξοπλισμού και λειτουργικά κόστη.
4.σύστημα αποθήκευσης πάγου
Το σύστημα αποθήκευσης πάγου χρησιμοποιώνταςπλάκες εναλλάκτες θερμότηταςμπορεί να ρυθμίσει το ηλεκτρικό δίκτυο ξυρίζοντας κορυφές και γεμίζοντας κοιλάδες. Δηλαδή, το ψυκτικό συγκρότημα χρησιμοποιείται για ψύξη τη νύχτα και ο πάγος αποθηκεύεται στη δεξαμενή αποθήκευσης πάγου για να καλύψει τη ζήτηση ψύξης της επόμενης ημέρας και να μειώσει το φορτίο αιχμής του κλιματιστικού, εξοικονομώντας έτσι αποτελεσματικά ενέργεια και εξοικονομώντας κόστος λειτουργίας.
5. Ανάκτηση απόβλητης θερμότητας
Σε διάφορα πεδία, μια μεγάλη ποσότητα θερμότητας εκκενώνεται στην περιβάλλουσα ατμόσφαιρα μαζί με την απορριπτόμενη θερμότητα κάθε μέρα, με αποτέλεσμα μια τεράστια σπατάλη ενέργειας. Λόγω του χαμηλού κόστους επένδυσης και της υψηλής θερμικής απόδοσης τουπλάκες εναλλάκτες θερμότητας, η θερμότητα Η απαίτηση διαφοράς θερμοκρασίας είναι εξαιρετικά χαμηλή, γεγονός που μπορεί να μετατρέψει την ανάκτηση απορριπτόμενης θερμότητας σε δευτερεύουσα χρησιμοποιήσιμη θερμική ενέργεια και να τη χρησιμοποιήσει σε συνθήκες προθέρμανσης.
πλάκες εναλλάκτες θερμότητας