Εγκατάσταση πλακών εναλλάκτη θερμότητας

- 2021-09-15-

Εγκατάσταση τουπλάκα εναλλάκτη θερμότητας
Για να γίνει ηπλάκα εναλλάκτη θερμότηταςδώστε πλήρη εφαρμογή στο αποτέλεσμα καλής χρήσης, είναι απαραίτητο να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στην εγκατάσταση πριν από τη χρήση και οι εργασίες εγκατάστασης να γίνουν σωστά για να διασφαλιστεί η ομαλή χρήση του εξοπλισμού στο μέλλον. Πρέπει να απαιτείται η σωστή μέθοδος εγκατάστασής του.
1. Αποδοχή θεμελίωσης: Πριν εγκαταστήσετε τον εναλλάκτη θερμότητας, ελέγξτε το βασικό προφίλ επιφάνειας, την επίπεδη θέση, το σχήμα και το μέγεθος και εάν οι δεσμευμένες οπές πληρούν τις πραγματικές απαιτήσεις και εάν τα μπουλόνια αγκύρωσης βρίσκονται στη σωστή θέση, εάν τα παξιμάδια και οι ροδέλες είναι πλήρεις και παρατηρήστε τα νήματα εάν η κατάσταση είναι καλή. εάν η επιφάνεια θεμελίωσης στην οποία είναι τοποθετημένη η στεφάνη είναι λεία κ.λπ.
2. Ελέγξτε τον εξοπλισμό εκτός κουτιού.
3. Σύμφωνα με το μέγεθος εγκατάστασης του εξοπλισμού που δίνεται στο σχέδιο εγκατάστασης, φτιάξτε την πλατφόρμα θεμελίωσης και τακτοποιήστε τα μπουλόνια αγκύρωσης.
4. Κατά τη μετακίνηση και τη μεταφορά, αποφύγετε τη βίαιη σύγκρουση και ζημιά στις πλάκες.
5. Πριν από την εγκατάσταση, ελέγξτε και καθαρίστε τα υπολείμματα στον αγωγό για να αποτρέψετε την είσοδο υπολειμμάτων στο εσωτερικό μπλοκ της διαδρομής ροής. αντίστοιχα συνδέστε τον αγωγό και εγκαταστήστε ένα θερμόμετρο και ένα μανόμετρο στον αγωγό κοντά στον εναλλάκτη θερμότητας για να διευκολύνετε την επιθεώρηση της λειτουργίας του εναλλάκτη θερμότητας ï¼›
6. Τοποθετήστε το κάλυμμα: Πριν την εγκατάσταση, τοποθετήστε το στέλεχος στη βάση. Για να υπάρξει καλή επαφή μεταξύ των δύο, το μέρος που θα τοποθετηθεί πρέπει να ισοπεδωθεί.
7. Ελέγξτε τα μπουλόνια σύσφιξης, εάν υπάρχει χαλαρότητα, σφίξτε και μειώστε την απόκλιση παραλληλισμού μεταξύ των δύο πλακών συμπίεσης.
8. Εκτός από τις ειδικές απαιτήσεις για τη διαδικασία, γενικά ανοίξτε πρώτα τη βαλβίδα που χρειάζεται το κρύο μέσο στην πλευρά θέρμανσης ή ψύξης και ανοίξτε αργά τη βαλβίδα στην πηγή θερμότητας ή στο πλαϊνό μέσο ψυχρής πηγής αφού η ροή είναι κανονική.
9. Σύμφωνα με τα δεδομένα θερμοκρασίας και πίεσης εισαγωγής και εξαγωγής, ανοίξτε και ξεκινήστε τις σχετικές βαλβίδες στην κατάλληλη θέση για να διατηρήσετε μια σταθερή κατάσταση λειτουργίας.
10. Σε κανονική χρήση, οι παράμετροι κατάστασης θερμοκρασίας και πίεσης πρέπει να καταγράφονται συχνά και να ελέγχεται η κατάσταση λειτουργίας του εξοπλισμού. η θέση στεγανοποίησης πρέπει να ελέγχεται συχνά για να παρατηρείται εάν υπάρχει διαρροή και να λαμβάνονται μέτρα όπως εκτόνωση πίεσης και σύσφιξη.
x
12. Η πλάκα μπορεί να καθαριστεί με νερό ή χημικό καθαριστικό και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια μαλακή βούρτσα.
13. Ισοπέδωση και ευθυγράμμιση: Μετά την εγκατάσταση, ισοπεδώστε τον εναλλάκτη θερμότητας με αλφάδι, έτσι ώστε κάθε σωλήνας να μπορεί να συνδεθεί στον σωλήνα χωρίς καμία δύναμη.
πλάκα εναλλάκτη θερμότητας