Συντήρηση πλακών εναλλάκτη θερμότητας Συνήθεις βλάβες πλακών εναλλάκτη θερμότητας

- 2021-07-23-

Οι κύριες εκδηλώσεις είναι η διαρροή (μεγάλος όγκος, συνεχείς σταγόνες νερού) και η διαρροή (μικρός όγκος, ασυνεχείς σταγόνες νερού). Τα κύρια σημεία όπου εμφανίζεται διαρροή είναι η στεγανοποίηση μεταξύ της πλάκας και της πλάκας, οι δύο αυλακώσεις διαρροής σφράγισης της πλάκας και η εσωτερική πλευρά της ακραίας πλάκας και της πλάκας συμπίεσης.

Θα εμφανιστεί μη φυσιολογική πίεση και θερμοκρασία στο σύστημα. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι το μέσο στην πλευρά της υψηλότερης πίεσης είναι στριμωγμένο στο μέσο στην πλευρά της χαμηλότερης πίεσης. Εάν το μέσο είναι διαβρωτικό, μπορεί επίσης να προκαλέσει διάβρωση της φλάντζας του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας. Η διαρροή υγρού εμφανίζεται συνήθως στην περιοχή εκτροπής ή στη δευτερεύουσα περιοχή στεγανοποίησης.

Ακόμη και πολλές φορές υψηλότερες από την τιμή σχεδιασμού, οι μεσαίες πτώσεις πίεσης εισόδου και εξόδου υπερβαίνουν τις απαιτήσεις σχεδιασμού, γεγονός που επηρεάζει σοβαρά τις απαιτήσεις του συστήματος για ροή και θερμοκρασία. Εάν η πτώση πίεσης στην καυτή πλευρά είναι πολύ μεγάλη, στο σύστημα θέρμανσης, η κύρια πλευρική ροή θα είναι σοβαρά ανεπαρκής, με αποτέλεσμα η δευτερεύουσα πλευρική θερμοκρασία εξόδου που δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις, δηλαδή η πηγή θερμότητας είναι ανεπαρκής.

Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι η θερμοκρασία εξόδου είναι χαμηλή, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σχεδιασμού.