Δομικά χαρακτηριστικά της φλάντζας εναλλάκτη θερμότητας πλακών

- 2022-06-27-

Φλάντζα εναλλάκτη θερμότητας πλάκαςχωρίζεται σε μονόπλευρη ροή και διαγώνια ροή ανάλογα με τη μορφή ροής του μέσου ανταλλαγής θερμότητας. Αντίστοιχα, η φλάντζα του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας χωρίζεται σε μονόπλευρη ροή και διαγώνια ροή ανάλογα με τη μορφή ροής του μέσου ανταλλαγής θερμότητας. είδος.

Μονόπλευρη ροή σημαίνει ότι το μέσο ανταλλαγής θερμότητας που εισρέει από τη δεξιά γωνιακή οπή της πλάκας ανταλλαγής θερμότητας τελικά ρέει έξω από τη δεξιά γωνιακή οπή. Ομοίως, το μέσο ανταλλαγής θερμότητας που εισρέει από την αριστερή γωνιακή οπή τελικά ρέει έξω από την αριστερή γωνιακή οπή. Διαγώνια ροή σημαίνει ότι το ρευστό ανταλλαγής θερμότητας ρέει από τη δεξιά γωνιακή οπή και στη συνέχεια ρέει έξω από την αριστερή γωνιακή οπή ή το ρευστό που ρέει από την αριστερή γωνιακή οπή ρέει έξω από τη δεξιά γωνία hole, που δείχνει ένα μοτίβο διαγώνιας ροής. Όσον αφορά την απόδοση ανταλλαγής θερμότητας, η μέθοδος διαγώνιας ροής είναι καλύτερη από τη μονόπλευρη ροή, αλλά το κόστος της μονόπλευρης ροής είναι σχετικά χαμηλό, επομένως η μονόπλευρη ροή χρησιμοποιείται γενικά όταν μπορεί να ικανοποιηθεί η απόδοση ανταλλαγής θερμότητας.
Φλάντζα εναλλάκτη θερμότητας πλάκαςμπορεί να χωριστεί σε 3 μορφές σύμφωνα με τη μέθοδο τοποθέτησης στην πλάκα ανταλλαγής θερμότητας

(1) Τύπος πάστας άμεσης, δηλαδή μετά την εφαρμογή στεγανοποιητικού στη φλάντζα στεγανοποίησης, συνδέεται απευθείας στο αυλάκι εγκατάστασης της πλάκας ανταλλαγής θερμότητας.

(2) Τύπος ένθετου καρφιού από καουτσούκ, δηλαδή, η οπή συναρμολόγησης σχεδιάζεται στην πλάκα ανταλλαγής θερμότητας και το ελαστικό καρφί σχεδιάζεται στην άκρη της φλάντζας στεγανοποίησης. Αφού τοποθετηθεί η φλάντζα στεγανοποίησης στην αυλάκωση εγκατάστασης, το ελαστικό καρφί ενσωματώνεται στην οπή συναρμολόγησης.

(3) Τύπος πόρπης, δηλαδή, υπάρχουν καρφιά πόρπης στην άκρη της φλάντζας στεγανοποίησης και η φλάντζα στεγανοποίησης λυγίζει στην πλάκα ανταλλαγής θερμότητας με τα καρφιά πόρπης. Για τις τρεις παραπάνω μεθόδους, το παρέμβυσμα τύπου stick έχει απλή δομή και είναι το πιο εύκολο στην επεξεργασία, αλλά είναι σχετικά ενοχλητικό στην εγκατάσταση και την αποσυναρμολόγηση. Οι ένθετες φλάντζες και οι φλάντζες έχουν πολύπλοκες δομές και είναι πιο ενοχλητικές στην επεξεργασία, αλλά είναι σχετικά εύκολο να εγκατασταθούν και να αποσυναρμολογηθούν. Τα παρεμβύσματα πλακών εναλλάκτη θερμότητας χωρίζονται σε συμμετρικά και ασύμμετρα σχήματα ανάλογα με το σχήμα διατομής του προϊόντος. Συμμετρικά σχήματα χρησιμοποιούνται γενικά για πλάκες με διαγώνια ροή. Το ασύμμετρο έδαφος είναι μια επίπεδη επιφάνεια και η άνω επιφάνεια σφράγισης μπορεί να είναι μια επίπεδη επιφάνεια, μια καμπύλη επιφάνεια, μια κεκλιμένη επιφάνεια και παρόμοια.