Ποια είναι τα κύρια βήματα για την επαναχρησιμοποίηση και την αντικατάσταση της ελαστικής φλάντζας εναλλάκτη θερμότητας GEA VT405 για παστερίωση γάλακτος;

- 2022-03-11-

Τα κύρια βήματα επαναχρησιμοποίησης και αντικατάστασης τουΛαστιχένια φλάντζα εναλλάκτη θερμότητας GEA VT405 για γάλαΠαστερίωση:

1. Επιθεώρηση και καθαρισμός των πλακών εναλλάκτη θερμότητας πριν από την επαναχρησιμοποίηση:

1. Ελέγξτε το πάχος του τοιχώματος των εναλλάκτη θερμότητας και των σωλήνων όταν υπάρχει υποψία σκουριάς.

2. Αφαιρέστε τις παλαιωμένες σφραγίδες και χρησιμοποιήστε οξύ και αλκάλιο για χημικό καθαρισμό σύμφωνα με διαφορετικές βρωμιές και η επιφάνεια των καθαρισμένων εξαρτημάτων δεν θα διαβρωθεί από χημικά μέσα.

3. Μετά τον χημικό καθαρισμό, χρησιμοποιήστε μια συσκευή εμφύσησης υψηλής πίεσης για να αφαιρέσετε σχολαστικά το χημικό μέσο που παραμένει στην επιφάνεια του πλακιδίου εναλλάκτη θερμότητας και στον αγωγό.

4. Επικαλύψτε την πλάκα του εναλλάκτη θερμότητας με φθορίζον δοκιμαστικό παράγοντα, ελέγξτε εάν υπάρχουν μικρές ρωγμές και τρύπες διάβρωσης κάτω από την ακτινοβολία υπεριώδους φωτός και καθαρίστε την ξανά.

5. Είναι επίσης απαραίτητο να εστιάσετε στον έλεγχο της κατάστασης του αυλακιού στεγανοποίησης και να το επισκευάσετε εάν είναι απαραίτητο.

2. Επιθεώρηση και καθαρισμός πριν από την επαναχρησιμοποίηση της ελαστικής φλάντζας εναλλάκτη θερμότητας GEA VT405 για παστερίωση γάλακτος:

1. Ελέγξτε εάν η επιφάνεια της φλάντζας είναι λερωμένη με άλλες ακαθαρσίες εκτός από καουτσούκ. Εάν υπάρχει, πρέπει να αφαιρεθεί και η φλάντζα δεν πρέπει να καταστραφεί στο ελάχιστο.

2. Παρατηρήστε εάν η φλάντζα έχει εμφανή εσοχή ή το τοπικό πάχος είναι εμφανώς πιο λεπτό από το συνολικό πάχος. Εάν εντοπιστεί οποιοδήποτε τέτοιο φαινόμενο, αφαιρέστε το εντελώς.

3. Συγκρίνετε τη φλάντζα με την αυλάκωση της φλάντζας και παρατηρήστε εάν το μήκος είναι μικρότερο από 8 mm ή το μήκος είναι 3 mm μεγαλύτερο από το αυλάκι της φλάντζας. Εάν εντοπίσετε τέτοιο φαινόμενο, αφαιρέστε τα όλα.

4. Για το αυτοκόλλητο παρέμβυσμα, οι υπολειμματικές ουσίες θα αφαιρεθούν πλήρως και η επανασυγκολλητική κόλλα θα χρησιμοποιηθεί για επανακόλληση. Για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα συγκόλλησης.